EN|RU|UK
 Події
  1172  28

 Після святкування весілля на Волині 22 людини звернулися до лікарні з отруєнням, - Обласний лабораторний центр МОЗ України

Обласний лабораторний центр МОЗ України інформує про хід епідеміологічного розслідування та локалізації спалаху сальмонельозу, який виник після святкування весілля в готельно-ресторанному комплексі "Садиба на джерелах", розташованому в с. Ромашківка Ківерцівського району.

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на сайт Центру, весілля відсвяткували 28 липня, а перші симптоми хвороби з’явились 29 липня. "З явищами гострої кишкової інфекції звернулося 22 особи, з них 3 дітей. 10 хворих госпіталізовано до обласної інфекційної лікарні, решта хворих лікуються амбулаторно. Перебіг захворювань легкого та середнього ступеня важкості. За результатами бактеріологічного обстеження у хворих підтверджено діагноз "сальмонельоз". Перші захворілі вже виписані з інфекційної лікарні", - йдеться в повідомленні.

Під час епідеміологічного розслідування проведено бактеріологічне обстеження харчоблоку, продуктів харчування, питної води, а також працівників ресторанного закладу. За результатами лабораторних досліджень в 1 пробі виявлено сальмонелу та бактерії групи кишкової палички з обладнання на харчоблоці.

Епідрозслідування триває.

Зазначається, що сальмонельоз - це кишкова інфекція, що передається в більшості випадків з їжею. Широкій поширеності сальмонел і високій частоті спалахів викликаних ними захворювань сприяє живучість цих мікроорганізмів. Основні джерела - сільськогосподарські тварини, а також дикі пернаті, бродячі собаки та кішки, гризуни здатні заражати продукти харчування і місця їх зберігання. Людина як джерело інфекції має значення, коли хворий, або бактеріовиділювач займається продажем або приготуванням їжі.

У деяких продуктах (молоко, м'ясо) сальмонели можуть не тільки виживати, але й розмножуватися, не змінюючи при цьому зовнішній вигляд і смак продуктів харчування. Основна причина інфікування сальмонелами - вживання їжі, що містить велику кількість бактерій. Найчастіше це яйця і м'ясо птиці, а також інші м'ясні продукти, які неправильно оброблені або зберігалися в умовах, що сприяють розмноженню мікроорганізмів.

Источник: https://censor.net.ua/ua/n3080291
 Топ коментарі
Коментувати
Сортувати:
у вигляді дерева
за датою
за ім’ям користувача
за рейтингом
 
 
 
 
 
 вгору