Останні кілька днів відбувається активне обговорення звільнення Уляни Супрун та її медичної реформи. Порада українцям їсти менше чорної ікри народом уже забулася.
Розкажу що я бачу зсередини цієї самої медицини. Не чутки- а саме те що говорить керівництво і своє розуміння славнозвісної реформи.
Проблема в тому що планується повне закриття мережі медичних закладів по селах-як ФАП-ФП, так і АЗПСМ. Уже ведуться розмови про те що сімейний цілком здатний обслуговувати не 1800, а 5000 пацієнтів. Для чого з нього вистачить і одної медсестри - сказали- дообіду з лікарем біля комп'ютера, а з 12-00- по хворим- виконувати призначення лікаря. Мовляв, в Європі цілком спокійно працюють і по 12 годин на добу. Це буде від двох до максимум п'яти лікарів на райцентр, з кабінетами саме в райцентрах. І це не дитячі страшилки вночі біля вогнища- це слова головного лікаря одного з новостворених центрів ПМСД.
Загалом реформи від Супрун несуть самі плюси. Корупція в медицині буде подолана. Разом з самою медициною, але ціль виправдовує засоби. Заради боротьби з корупцією не гріх і рідну матір вбити. А Європа отримає кваліфікованих медсестер та лікарів. На відміну від сучасної Супрун відсталі європейці не скорочують мережу лікарняних закладів, а навпаки- розширюють. Ну, дикі люди, що ж тут скажеш.
Реформа Супрун- смерть медицини. Але власники похоронних контор будуть задоволені.
Я на днях був на нараді- попереду апокаліпсис.
А уявити собі 80-річну бабусю з інсультом, котра по айпаду, ой, по кнопочній нокії розповідає через швидкіснийінтернет в 120 кілобіт лікарю по вайберу ой, СМС-ками що у неї трапилося і де болить я без деякого шоку не можу.
Але, що радує- за числом закритих лікарняних закладів уже в липні Україна обжене РФ.
Я оце подумав.Чи не бажає пані Супрун після успішного завершення медичної реформи зайнятися проблемами системи освіти?- В ній теж потрі кардинальні реформи.От подумати, навіщо нам така кількість шкіл?
Треба лишити по одній школі на область, кожна- десь на 500 учнів. Це відсіє не дуже схильних до навчання дітей, освіту отримуватимуть виключно самі розумні. Решту можна навчати через систему телеосвіти.
Університет лишимо один, у Києві. На дві тисячі студентів. Український диплом відразу здобуде повагу в усьому світі- бо вищу освіту отримуватимуть виключно найобдарованіша молодь. Тим більше, це дозволить подолати корупцію в учбових закладах та зекономити державні кошти.
Прохання репост.
1505 97

И одна мудрость: "Сколько в
бюджеткормушку не положи - украдут все!"А в медицине умудряются сделать это дважды - первый раз при закупке лекарств по завышенным ценам, а второй раз при продаже больным иех же лекарств и снова по завышенным ценам!
Вот она ваша медицина, где врач имеет психику нормального человека, поклявшегося Гиппократу ровно до первой зарплаты! И наша "украинская" медицина участвует в геноциде украинского народа вместе с олигархической властью в качестве анестезиолога.
Звісно, все скоротять, відпрацюють модель, визначать потреби, а потім почнуть розширювати. Я так вважаю.
Їдь за кордон поки роки дозволяють.
Займись паралельно ще чимось.
У вас же не самі старці живуть, люди чимось заробляють. Сподіваюсь.
Ти пливеш за течією.
Не чув про таку професію ?
Я не пропаду. Що буде з людьми?
не підкажеш, якого ікса?
да, не все всегда весело и так как мы бы хотели, но смурняк надо выключать.
коньяку себе налей и покури он на улице,
темно наверное уже в Украине - у нас день белый....
поганеньких, але..
Отакі то справи...
победу.
Десятилетиями начиная с совкового периода мафия всё разрасталась ,крепла,
цементировалась. Сейчас через десять метров аптеки ,аптеки ...прибыльный бизнес,
это не только цены безбашенные ,а и рынок фальсификата,который по слухам
принадлежал одной из династий.
Мои дорогие соотечественники почему-то считают ,что хрупкая иностранка должна
щёлкнуть пальцами и ...о чудо,в Украине европейская модель медицины.
Мы не хотим видеть яростное сплочённое сопротивление тех,кто зарабатывал
на нашем здоровье. Не спрашиваем,почему Богомолец не захотела подымать
рухнувшее здравоохранение ,отказавшись от должности министра.
Но как же активничает, постоянно ставя палки в колёса работе Супрун и её команде.
Слов нет,кроме матерных,а я простите,не ругаюсь, в отношении Мусийчука и Ляшко.
Да ,много ошибок. Супрун прибыла из цивилизованной страны ,а попала...
Но видно же ,как вникает ,разбирается.
Мафия прыгнула ,пытается уничтожить те робкие ростки цивилизации в медицине,
которые всё же успела посеять эта мужественная женщина.
Думаю,больше шансов Украине не предоставится.
От коли б її не цькували а допомогли зрозуміти національні особливості нашої
сільської медицини ,які ,очевидно,дуже тяжко зрозуміти медику з цивілізованої
країни ,то ,впевнена,вона б откорегувала деякі напрямки реформи.
Але ж Ви не йдете на співпрацю з нею , радієте та глузуєте з кожної похибки.
Але інколи до мене звертались літні люди -сусіди,хворі на хронічні хвороби такі як
сахарний діабет,гіпертонія ,вони не виходять взимку з квартири ,з проханням купити ліки.
До них безвідмовно приходила при виклику лікарь ,виписувала безкоштовні ліки.
Раніше ці люди не мали змоги їх купити . Дуже задоволена ,наприклад ,і знайома,якій при
діабеті допомогає лише зарубіжний діабетон ,раніш вона його купувала за повну вартість,
зараз частково оплачує держава.
Швидка допомога не відмовляє,завжди приїзджали.
Коли Ви щиро хочете допомогти своїми пропозиціями сільській медицині і це заслуговує
на повагу ,стукайте і Вам відчинять.
Мені не подобається ось ця гілка на якій ми зараз. У автора багато загальних виразів ,
мало конкретики,здебільшого припущення.
Але ж Ви ,як факівець,мені здається повині звернутися через форум на Цензорі з
відкритим листом до Супрун ,не зі звинуваченнями ,а з детальним аналізом,що в селі
добре ,а що ні і як потрібно змінити на краще. Це був би вчинок.
позвольте не поверить в ваше существование
просто проплачений троль, достатньо пробігти очами гілку, щоб впевнитися, що ти і є "Вадимир"
Не стандартный и интересный подход , не успела скопировать к сожалению.
1 ч. ·
Ледь встигаємо спростовувати всі фейки, які розповсюджують опоненти змін, зокрема під час своїх передвиборчих кампаній.
Тільки в Юлії Тимошенко наклепи на трансформацію системи охорони здоров'я стали одним із головних пунктів передвиборчої ̶к̶а̶м̶п̶а̶н̶і̶ї̶ брехні. Саме відвертої та небезпечної брехні, а не перекручування інформації. До того ж, виглядає, ніби ці нісенітниці взяті прямо зі шпальт російських ЗМІ.
От, наприклад, улюблена теза російських видань про експерименти над українцями була виголошена кандидаткою в Дніпрі, 5 лютого:
"Так, як побудована система охорони здоров'я, - так не може жити країна. Нам прислали іноземного міністра охорони здоров'я у нас це попробувати. А не можуть вони спочатку поставити експеримент у своїх країнах? А потім приходити і ставити експерименти на інших народах?"
Коли немає конструктивних причин для критики, походження стає улюбленою тезою опонентів змін. Це також класичний інструмент гібридної війни Росії проти всього цивілізованого світу - залякувати вигаданою теорією змови заходу проти "рускава міра".
Трансформація системи охорони здоров'я, яку зараз впроваджує команда МОЗ України, ґрунтується на доказовій медицині, міжнародному досвіді та механізмах, які успішно працюють у багатьох країнах світу. Наприклад, схожі моделі фінансування в охороні здоров'я успішно працюють в Іспанії та країнах Балтії.
Ще один фейк: "Ми з вами зробимо нормальну страхову медицину".
Факт у тому, що цей процес уже триває. Система оплати основних послуг через Національну службу здоров'я України, що працює вже зараз на рівні первинної медичної допомоги, - це перший рівень державного медичного страхування. У 2020 році має запрацювати у повному обсязі державне страхування через Національну службу здоров'я, яка забезпечить кожній людині в Україні гарантоване покриття основних медичних послуг первинної, спеціалізованої амбулаторної і стаціонарної, екстреної допомоги і реабілітації із загальних податків, які сплачує кожен в Україні (ПДВ, акцизи тощо). Лише після цього наступним етапом може стати розвиток добровільного медичного страхування як невід'ємної частини нової системи охорони здоров'я.
Натомість частина звинувачень Тимошенко про нинішній курс Міністерства, є станом речей, які закріпилися за її ж роботи у владі і нині викорінюються на всіх рівнях системи охорони здоров'я.
Читайте повністю черговий #антифейк до передвиборчої брехні: https://goo.gl/ybtMUc. Допомагайте поширювати правду!
Супрун зараз просто убиває систему охорони здоров'я. Ну, є і плюси. Раптом мені доведеться когось убити, на суді я заявлю що не вбив людину, а реформував.
не подкреплённая доказательствами ,надуманная статистика о якобы геноциде
миллионов. Вы можете привести конкретные факты этого самого "геноцида "
не апеллируя миллионами ,а на примере десяти ,ста людей.
Експерти вважать застарілим навіть такий перелік: кровотечі і блювання кров'ю, гострі отруєння , порушення станів вагітності, гипертермический синдром, анафілактичний шок, тепловий удар або переохолодження, укуси тварин і змій, переломи, опіки, травми голови, важкі удари, асфіксії.
Приведите,пожалуйста,хотя бы одно высказывание Супрун, со ссылкой на источник
информации ,которое бы подтверждало Ваши слова.
нет и понятно под чью диктовку эта статья.
исключительно от окружающих (меня ,не её) ,а также из СМИ. Информация о планах
только из СМИ.
Ещё анализирую вопли мафии и делаю выводы.
Реформа -это ,когда разрушают гнилое здание,которое вот-вот рухнет и начинают с
фундамента строить новое и при этом не изобретая велосипед,а ориентируясь
на опытных строителей и на качество зданий уже построенных по этому проекту.
Десятиліттями украЇнську медицину руйнувала корупційна складова . Ви про це не знали?
Що у нас в цій галузі було так добре,що існуючу систему потрібно зберегти ?
2 - ніхто не буде проводити реформи в яких сам не зацікавлений - а ні сама Супрун , а ні вся теперішня верхівка влади не збирається лікуватися в Україні , тож - нащо їм ці реформи ?
3 - повторюю - реформа - це коли стає краще , а не коли погане змінюють на ще гірше ....
относительно проведения первого уровня реформы конкретно ? Только предположения ,что
Супрун не будет лечиться в Украине ?
Я Вас спросила не о том будет ли Супрун лечиться в Украине,а о том ,
почему у Вас, вместо обоснованных замечаний по первому уровню её реформы,
какие-то голословные предположения о месте её предполагаемого лечения.
Навіщо цим крадіям і злодіям при владі медична (чи якась інша) реформа в Україні , коли їм і так добре- на це відповісти можете ?
здравоохранения - это же ИМЯ в истории ,престиж ,да слава наконец.
Что Вы всё меряете на деньги ?
Невже останні роки Ви так нічого і не зрозуміли ? Де дівся Абромавічус , де Бальчун ... де Яресько , де Хатія - який з них був толк , де їх результати ?
Тут абсолютно теж саме - влада просто прикрилась Супрун , аби "західні партнери" думали що йдуть якісь реформи ..
П.С - і головне - те , що відбувається зараз - звісно Мосійчук виконує вказівки з Банкової - Супрун просто дають "красиво" піти не втративши обличчя ...
Довелося відмовитися- у мене контракт з ВСУ на п'ять років. Не можу за кордон.
Подобный тон дискуссии для меня не приемлемый.
Убедительная просьба- лично за меня .простого человека,не волноваться.
Желаю здравствовать.
Думаю, тебе не надо удалять комменты оппонентов. Мы же к демократии идем?
А спор о медицине - это правильно. Но!!! Не забывай, что тот, кто живет зарубежом- видел другую медицину. И их мнения важны для полноты картины.
я в их числе ,абсолютно не представляют пошагового оказания мед.помощи в странах
с развитой медициной ,особенно сельской. Упор ,что она страховая, но вряд ли в Украине на
сегодня к ней можно перейти ,а вот всевозможные нюансы в системе здравоохранения
очень интересны.
2. Безнесмен оплачивает страховку за себя. Детям бесплатно
3. НЕРАБОТАЮЩИЙ ОФИЦИАЛЬНО- оплачивает себе страховку и детям сам.
Так вот , олигархам типа азметова, фирташа, Коломойского Не выгодно Оплачивать медицинские страховки своим работникам . Потому такой тормоз в жтой теме
Государство платит за: дети, студенты до 26 лет, пенсионеры (всех категорий-возрастные, инвалидные..) , родителя(в декрет может пойти мать или отец) в декретном отпуске, официально безработных(стоящих на учёте на бирже труда).
С рабочих берут 13.5%, сумма рассчитывается с зарплаты брутто: 4.5% працента платит рабочий, 9% доплачивает работодатель-
Мелкосредние бизнесмены (ФОПы) платят минимальный паушальный залог который рассчитывается с средней, общегосударственной заработной платы брутто и составляет: 13.5% с 50% средней общегосударственной заработной платы.
Пример: Чехия на 2019 год
средняя общегосударственная заработная плата-32 699 Kč-50%=16 349,50 Kč/13.5%= 2 208 Kč.
минимальный паушальный залог на год 2019-2 208 Kč.
И одна мудрость: "Сколько в
бюджеткормушку не положи - украдут все!"А в медицине умудряются сделать это дважды - первый раз при закупке лекарств по завышенным ценам, а второй раз при продаже больным иех же лекарств и снова по завышенным ценам!
Вот она ваша медицина, где врач имеет психику нормального человека, поклявшегося Гиппократу ровно до первой зарплаты! И наша "украинская" медицина участвует в геноциде украинского народа вместе с олигархической властью в качестве анестезиолога.
«Я засвідчую під присягою перед лікарями Аполлоном, Асклепієм, Гігіеєю[2] та Панацеєю, беручи у свідки всіх богів та богинь, і відповідно до моїх здібностей та мого розуміння даю таку клятву: Цінувати нарівні зі своїми батьками того, хто навчив мене лікарської умілості; Жити спільно з учителем, а при потребі - ділитися з ним своїми достатками; Його нащадків вважати своїми братами, а вмілість, якою вони захочуть оволодіти, передавати їм безкорисливо і без письмової домовленості; Знаннями, усними повчаннями, правилами, інструментами та всім іншим, що передбачено навчанням, ділитися зі своїми синами, синами мого вчителя та учнями, пов'язаними зобов'язаннями і клятвою, даною за законами лікарської професії, але тільки з ними й ні з ким більше; Режим своїм хворим приписувати задля їх блага, відповідно до моїх знань і мого розуміння, утримуючись від завдання їм будь-якої шкоди; Ніколи не приписувати нікому на його прохання смертельного засобу і не підказувати йому способу здійснення подібного задуму; Точно так само не давати жодній жінці пессарію для викликання аборту; Зберігати непорочність способу свого життя і власної лікарської майстерності; Ніколи не робити розтину у хворого навіть із явними ознаками кам'яної хвороби, а залишати виконання цієї операції практикуючому спеціалістові цієї справи; До якого дому я б не прийшов - я зайду в нього лише задля блага хворого, будучи далеким від розпусних намірів і спокус, особливо - від любовних утіх із жінками й чоловіками, будь вони вільними чи рабами; Про що б я не дізнався під час виконання своїх професійних дій або окрім них, що б не побачив і не почув про дії людського життя, які не слід будь-коли розголошувати, я змовчу, вважаючи це таємницею; Якщо я непохитно виконуватиму все, що засвідчив під присягою, нехай мені буде дано щастя в житті і в лікарській майстерності і слава у всіх людей на всі часи, але коли я зверну із праведної дороги або оскверню дану клятву, нехай моя доля стане для мене протилежною».
Страховыми медицинскими компаниями управляет исполнительный совет и надзирательный совет, в состав которых входят представители государства и крупных работодателей-страховка против нецелевого использования средств.
А ще - чим же ця абсолютно фейкова фігура І.О міністра є для вас "найкращою" ?
Но мечтать не вредно . нам это не грозит выберем себе очередных Насировых .